Menu
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Woensdag 18 Oktober 2024

    Welke accuschakelaar heb ik nodig voor mijn boot?

     

    AAN - UIT accuschakelaar

    • De AAN-UIT-schakelaar is het eenvoudigste en meest basale type boot accuschakelaar. Het bestaat uit een enkele pool, die kan worden aangesloten of losgekoppeld van de accu.
    • Wanneer de schakelaar in de AAN-stand staat, is de pool verbonden met de accu, waardoor er stroom naar de systemen van de boot kan stromen.
    • Wanneer de schakelaar in de UIT-stand staat, is de pool losgekoppeld van de accu, waardoor er geen elektrische stroom kan stromen.

    AAN - 1 - 2 - BEIDE - UIT accuschakelaar

    • De 1-2-BOTH-schakelaar is ee hoofdschakelaar waarmee je kan kiezen tussen een van de twee accu's, of beide accu's gecombineerd, om de systemen van de boot van stroom te voorzien. Het heeft drie standen: UIT, 1, 2 en BEIDE.
    • In de UIT-stand is de schakelaar volledig losgekoppeld van beide accu's, waardoor er geen elektrische stroom kan stromen.
    • In stand 1 is de schakelaar verbonden met de eerste accu, waardoor er vanuit die accu stroom naar de bootsystemen kan stromen.
    • In de 2-stand is de schakelaar verbonden met de tweede accu, waardoor er vanuit die accu stroom naar de bootsystemen kan stromen.
    • Ten slotte is de schakelaar in de BEIDE-positie verbonden met beide accu's, waardoor ze kunnen samenwerken om de systemen van de boot van stroom te voorzien


    AAN - UIT - BEIDE accuschakelaar

    Deze hoofdschakelaar heeft drie standen: UIT, AAN, COMBINEREN

    • In de UIT-positie: De schakelaar is volledig losgekoppeld van de accu, waardoor er geen elektrische stroom kan stromen.
    • In de AAN-positie: Beide circuits 1 en circuit 2 sluiten (verbinden) tegelijkertijd maar blijven van elkaar geïsoleerd.  Ze fungeren als twee geïsoleerde enkelpolige schakelaars in één behuizing.  De klemmen gemarkeerd met 1 zijn aangesloten en de klemmen gemarkeerd met 2 zijn aangesloten.
    • In de COMBINATIE-positie: Twee accu's staan ​​parallel, waardoor ze kunnen samenwerken om de systemen van de boot van stroom te voorzien.  Alle vier de aansluitingen zijn aangesloten.


    Kiezen van de juiste accuschakelaar

    Het kiezen van de juiste hoofdschakelaar is belangrijk om de veiligheid en betrouwbaarheid van je boot te garanderen. Er zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van een accuschakelaar:

    Vereisten voor het elektrische systeem: Houd rekening met de omvang en complexiteit van het elektrische systeem van je boot. Grotere boten met meer elektrische systemen hebben mogelijk een complexere schakelaar nodig, zoals de 1-2-BOTH-schakelaar, terwijl kleinere boten mogelijk alleen een eenvoudige AAN-UIT-schakelaar nodig hebben.


    Aantal accu's: Bepaal hoeveel accu's je boot heeft en of je hiertussen wilt kunnen wisselen. Als je meerdere batterijen hebt, kun je een schakelaar overwegen waarmee je ze afzonderlijk of in combinatie kunt gebruiken.


    Budget: Bepaal hoeveel je bereid bent te besteden aan een accuschakelaar. Geavanceerdere schakelaars, zoals de 1-2-BOTH-schakelaar, zijn doorgaans duurder dan eenvoudigere opties zoals de AAN-UIT-schakelaar.

    Tips en tricks voor uw boot

    Recente artikelen

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »